Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg

Voor wie is de POH-GGZ bedoeld?

Alle inwoners in Krimpen aan den IJssel die behoefte hebben aan geestelijke of maatschappelijke ondersteuning. 

Wat houdt de dienstverlening van de POH-GGZ in?

De POH-GGZ ondersteunt de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en/of psychosociale problemen. De POH-GGZ helpt patiënten die te maken hebben met (vragen over) bijvoorbeeld depressie, angst, (problematische) rouw, opvoeding, relaties, praktische zaken, werk, problemen in assertiviteit/zelfbeeld en psychosomatische klachten.

De POH-GGZ biedt ondersteuning in de vorm van gesprekken (gericht op probleemverheldering) en kortdurende behandelingen. Daarnaast kan de POH-GGZ e-health programma's (via internet) aanbieden. E-health kan ook onlosmakelijk verbonden zijn met de ondersteuning die de POH GGZ biedt. Adviseert de POH GGZ deelname aan een E-healthmodule als onderdeel van de ondersteuning, dan is deze niet vrijblijvend.

Sinds een aantal jaar bieden we ook groepstrainingen aan. De POH-GGZ werkt altijd onder supervisie van uw huisarts.

GroepstrainingenE-health

Met welke zorgaanbieders werkt de POH-GGZ samen?

Uw huisarts en de POH-GGZ werken samen met alle partijen in en rondom Gezondheidscentrum Krimpen, zoals bijvoorbeeld:

De dienstverlening van de POH-GGZ valt onder de huisartsenzorg en komt hierdoor niet ten laste van uw (verplichte) eigen risico. Tevens geldt er geen eigen bijdrage voor de dienstverlening van de POH-GGZ.

Verhinderd?

Heeft u een afspraak staan, dan wordt uiteraard wel verwacht dat u ook komt. Bent u verhinderd voor een afspraak? Geef dit altijd zo spoedig mogelijk door aan uw huisartsenpraktijk.

Wilt u meer weten over de dienstverlening van de POH-GGZ? Neem dan contact op met uw huisarts.