Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg
Voor wie is de POH-GGZ bedoeld?
Alle inwoners in Krimpen aan den IJssel die behoefte hebben aan geestelijke of maatschappelijke ondersteuning.
Wat houdt de dienstverlening van de POH-GGZ in?
De POH-GGZ ondersteunt de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en/of psychosociale problemen. De POH-GGZ helpt patiënten die te maken hebben met (vragen over) bijvoorbeeld depressie, angst, (problematische) rouw, opvoeding, relaties, praktische zaken, werk, problemen in assertiviteit/zelfbeeld en psychosomatische klachten.
De POH-GGZ biedt ondersteuning in de vorm van gesprekken (gericht op probleemverheldering) en kortdurende behandelingen. Daarnaast kan de POH-GGZ e-health programma's (via internet) aanbieden via de applicatie Therapieland. E-health kan ook onlosmakelijk verbonden zijn met de ondersteuning die de POH GGZ biedt. Adviseert de POH GGZ deelname aan een E-healthmodule als onderdeel van de ondersteuning, dan is deze niet vrijblijvend.
Sinds een aantal jaar bieden we ook groepstrainingen aan. De POH-GGZ werkt altijd onder supervisie van uw huisarts.
De dienstverlening van de POH-GGZ valt onder de huisartsenzorg en komt hierdoor niet ten laste van uw (verplichte) eigen risico. Tevens geldt er geen eigen bijdrage voor de dienstverlening van de POH-GGZ.
Verhinderd?
Heeft u een afspraak staan, dan wordt uiteraard wel verwacht dat u ook komt. Bent u verhinderd voor een afspraak? Geef dit altijd zo spoedig mogelijk door aan uw huisartsenpraktijk.
Wilt u meer weten over de dienstverlening van de POH-GGZ? Neem dan contact op met uw huisarts.
Met welke zorgaanbieders werkt de POH-GGZ samen?
Uw huisarts en de POH-GGZ werken samen met alle partijen in en rondom Gezondheidscentrum Krimpen, zoals bijvoorbeeld:
- Indigo
- Algemeen Maatschappelijk Werk Kwadraad
- Stichting MEE
- Krimpens Sociaal Team
- Welzijnscoaches van programma Welzijn op Recept
Welzijn op recept
Welzijn op Recept is een alternatief voor mensen met klachten waarvan de huisarts de oorzaak niet goed kan vinden. Denk aan klachten als vermoeidheid, pijn in de nek, stress of somberheid. Lang niet altijd hebben die klachten een medische oorzaak. Soms zijn mensen eenzaam of hebben zij bijvoorbeeld een dierbare verloren. Of heeft iemand geen werk en mist structuur in de dag. In plaats van een ‘traditioneel pilletje” voor te schrijven, verwijst de huisarts dan naar een welzijnscoach van KrimpenWijzer. Welzijn op Recept dus.
Wilt u meer informatie wat de Welzijnscoach voor u kan betekenen? mail naar: welzijnoprecept@krimpenwijzer.nl
U heeft dan contact met Ineke Sweben of Norma van Roon