Samen voor betere zorg
Lettergrootte:

Oncologische revalidatie

Naar verwachting neemt het aantal patiënten met kanker in de komende jaren sterk toe. Doordat de behandelmogelijkheden verbeteren, neemt het aantal patiënten dat de ziekte overleeft toe. Verschillende zorgaanbieders in het Gezondheidscentrum Krimpen hebben de handen ineen geslagen om een multidisciplinair zorgaanbod voor patiënten met kanker te ontwikkelen. Het zorgprogramma Oncologische revalidatie heeft als doel om de schade- en restklachten door kanker te beperken.

Oncologische revalidatie kan plaatsvinden tijdens en/of na afloop van de behandeling van kanker. Als er uitzaaiingen geconstateerd zijn, is het ook mogelijk om deel te nemen aan een oncologisch revalidatieprogramma dichtbij huis. In een individueel zorgplan worden de keuzes voor verdere begeleiding en behandeling vastgelegd. Onderdelen van het zorgprogramma Oncologische Revalidatie zijn fysieke training, voeding- en dieetadvies, psychologische begeleiding bij angst, spanning en depressieve problemen, coaching en energieverdeling bij vermoeidheidsklachten etc.

Meer informatie over het zorgprogramma Oncologische revalidatie leest u in de folder voor patiënten en folder voor verwijzers.