Samen voor betere zorg
Lettergrootte:

GLI plaatje

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Voor wie is het zorgprogramma Gecombineerde Leefstijl Interventie?

Alle patiënten met Diabetes Mellitus (type 2), die gemotiveerd zijn om hun leefstijl te veranderen en onder behandeling van de huisarts zijn.

Wat houdt het zorgprogramma Gecombineerde Leefstijl Interventie in?

De belangrijkste (en tevens de moeilijkste) peiler in de behandeling is de verbetering van uw algemene leefstijl. Het lijkt makkelijk om een half uur per dag te bewegen, gezond te eten en een gezond gewicht te krijgen en/of te houden. Maar in de praktijk horen wij dat het volhouden van een goede leefstijl soms behoorlijk lastig kan zijn.

Bent u gemotiveerd om deze belangrijke punten te verbeteren? En wilt u een steuntje in de rug om een gezonde leefstijl vol te houden? Dan willen wij u helpen.

De huisartsen, fysiotherapeuten en diëtisten van Zorggroep Krimpen hebben een leefstijlprogramma samengesteld, waaraan u gratis kunt deelnemen (mits uw zorgverzekeraar het programma vergoedt). Voor deelname aan het programma dient uw BMI (Body Mass Index) tussen 25 en 35 te liggen. Dit getal bepaalt of u wellicht te zwaar of te licht bent. 

Het leefstijlprogramma duurt een half jaar en bestaat uit een combinatie van:

  • Eén consult bij uw praktijkondersteuner of -verpleegkundige
  • Vijf consulten bij een diëtiste (naar keuze)
  • Vijf consulten bij een fysiotherapeut (naar keuze)
  • Zeven groepsbijeenkomsten met interessante thema’s

Welke zorgaanbieders werken aan dit zorgprogramma mee?

Uw huisarts en de praktijkondersteuner werken binnen het zorgprogramma voor Gecombineerde Leefstijl Interventie samen met de diëtisten en fysiotherapeuten in Gezondheidscentrum Krimpen.

Wilt u meer weten over het zorgprogramma Gecombineerde Leefstijl Interventie? Neem dan contact op met uw huisarts of de praktijkondersteuner.